يلا اللى بتحب المخلل تدخل........
التخليل
طبعا المخلل لا غنى عنه فى اى بيت و قبل اى حاجه هناك بعض الارشادات:
1-يجب ان تكون الخضروات المستخدمه طازجه .
2-يجب احكام غطاء الوعاء.
3-يراعى غمر الخضروات تماما بالخل المخفف.
4-يجب وضع الخضروات فى محلول ملحى قبل غمرها فى الخل.
5-يجب غلى الخل قبل استعماله.
6-اعداد المحلول الملحى من :
ملعقه ملح كبيره لكل اثنين ونصف كوب ماء مغلى
7-يتبل الخل بالفلفل و القرنفل حسب الرغبه.
8-عدم تعرض سطح المحلول للهواء.
9-يغطى بطبقه من الزيت و يحكم الغطاء.
اولا:مخلل الخيار :
الطريقه:
1-يقطع الخيار اذا كان كبير الحجم ،اذا كان صغير الحجم يحتفظ به كاملا .
2-يغمر فى محلول ملحى (ملعقه كبيره لكل اثنين و نصف كوب ماء)ويترك ليله كامله.
3-يغلى 2 كوب خل مع قليل من الفلفل و يترك ليبرد.
4-يرفع الخيار من المحلول الملحى و يشطف جيدا.
5-يوضع فى وعاء و يصب عليه الخل البارد و يحكم الغطاء و يحفظ فى مكان بارد لمده 4 ايام.
ثانيا:مخلل الجزر:
المقادير:
1-جزر اصفر -خل .
2-ملح (ملعقه كبيره لكل اثنين ونصف كوب ماء ).
3- فلفل و قرنفل (ملعقه كبيره لكل اثنين و نصف كوب ماء).
الطريقه:
1-يسلق الجزر مده 5 دقائق فى محلول ملحى.
2- يصفى الجزر و يوضع فى اوعيه.
3-يغمر فى خل متبل بالفلفل الحار والقرنفل بعد غليه.
4-يحكم غطاء الوعاء المعقم و يحفظ فى مكان بارد.
ثالثا :مخلل الكرنب او القرنبيط :
المقادير :
1- كرنبه متوسطه او قرنيطه.
2- 4 كوب خل مخفف.
3-ملعقتين توابل -ملح.
الطريقه:
1-يغلى الخل بالتوابل .
2-يقطع ورق الكرنب شرائح ،يرص فى وعاء و يرش بالملح بين كل كميه و اخرى.
3-يترك 24 ساعه ثم يصفى و يشطف.
4-يعبأ فى وعاء و يغمر بالخل المتبل البارد.
5-يحكم غطاء الوعاء المعقم و يحفظ فى مكان بارد.
رابعا:مخلل الزيتون الاخضر:
المقادير:
1-كيلو زيتون اخضركبير الحجم.
2- محلول ملحى (2,5 ملعقه كبيره ملح لكل 4 كوب ماء).
3- ربع كيلو فلفل -كرفس -عصير كوب ليمون.
4-ربع كيلو ليمون-بعض فصوص الثوم.
الطريقه:
1-يشق الزيتون طويلا او يدق خفيفا و ينقع فى الماء مده 3 ايام مع تغيير الماء دائما .
2-يذاب المحلول الملحى و يغلى ثم يترك يبرد.
3-يغسل الكرفس و الفلفل الاخضر و يقطع .
4-تقشر فصوص الثوم و تترك صحيحه.
5-يوضع الزيتون فى برطمانات و بينه طبقات متبادله من الكرفس و الفلفل وو حدات الثوم -و حلقات الليمون.
6-يغطى الزيتون بكوب عصير الليمون و المحلول الملحى.
7- توضع طبقه من قشر الليمون على السطح و فوقه طبقه من الزيت.
8-يغلق للاطمئنان باحكام و يترك فى مكان دافئ مده 15 يوم.
التخليل
طبعا المخلل لا غنى عنه فى اى بيت و قبل اى حاجه هناك بعض الارشادات:
1-يجب ان تكون الخضروات المستخدمه طازجه .
2-يجب احكام غطاء الوعاء.
3-يراعى غمر الخضروات تماما بالخل المخفف.
4-يجب وضع الخضروات فى محلول ملحى قبل غمرها فى الخل.
5-يجب غلى الخل قبل استعماله.
6-اعداد المحلول الملحى من :
ملعقه ملح كبيره لكل اثنين ونصف كوب ماء مغلى
7-يتبل الخل بالفلفل و القرنفل حسب الرغبه.
8-عدم تعرض سطح المحلول للهواء.
9-يغطى بطبقه من الزيت و يحكم الغطاء.
اولا:مخلل الخيار :
الطريقه:
1-يقطع الخيار اذا كان كبير الحجم ،اذا كان صغير الحجم يحتفظ به كاملا .
2-يغمر فى محلول ملحى (ملعقه كبيره لكل اثنين و نصف كوب ماء)ويترك ليله كامله.
3-يغلى 2 كوب خل مع قليل من الفلفل و يترك ليبرد.
4-يرفع الخيار من المحلول الملحى و يشطف جيدا.
5-يوضع فى وعاء و يصب عليه الخل البارد و يحكم الغطاء و يحفظ فى مكان بارد لمده 4 ايام.
ثانيا:مخلل الجزر:
المقادير:
1-جزر اصفر -خل .
2-ملح (ملعقه كبيره لكل اثنين ونصف كوب ماء ).
3- فلفل و قرنفل (ملعقه كبيره لكل اثنين و نصف كوب ماء).
الطريقه:
1-يسلق الجزر مده 5 دقائق فى محلول ملحى.
2- يصفى الجزر و يوضع فى اوعيه.
3-يغمر فى خل متبل بالفلفل الحار والقرنفل بعد غليه.
4-يحكم غطاء الوعاء المعقم و يحفظ فى مكان بارد.
ثالثا :مخلل الكرنب او القرنبيط :
المقادير :
1- كرنبه متوسطه او قرنيطه.
2- 4 كوب خل مخفف.
3-ملعقتين توابل -ملح.
الطريقه:
1-يغلى الخل بالتوابل .
2-يقطع ورق الكرنب شرائح ،يرص فى وعاء و يرش بالملح بين كل كميه و اخرى.
3-يترك 24 ساعه ثم يصفى و يشطف.
4-يعبأ فى وعاء و يغمر بالخل المتبل البارد.
5-يحكم غطاء الوعاء المعقم و يحفظ فى مكان بارد.
رابعا:مخلل الزيتون الاخضر:
المقادير:
1-كيلو زيتون اخضركبير الحجم.
2- محلول ملحى (2,5 ملعقه كبيره ملح لكل 4 كوب ماء).
3- ربع كيلو فلفل -كرفس -عصير كوب ليمون.
4-ربع كيلو ليمون-بعض فصوص الثوم.
الطريقه:
1-يشق الزيتون طويلا او يدق خفيفا و ينقع فى الماء مده 3 ايام مع تغيير الماء دائما .
2-يذاب المحلول الملحى و يغلى ثم يترك يبرد.
3-يغسل الكرفس و الفلفل الاخضر و يقطع .
4-تقشر فصوص الثوم و تترك صحيحه.
5-يوضع الزيتون فى برطمانات و بينه طبقات متبادله من الكرفس و الفلفل وو حدات الثوم -و حلقات الليمون.
6-يغطى الزيتون بكوب عصير الليمون و المحلول الملحى.
7- توضع طبقه من قشر الليمون على السطح و فوقه طبقه من الزيت.
8-يغلق للاطمئنان باحكام و يترك فى مكان دافئ مده 15 يوم.
الإثنين مارس 04, 2013 7:50 pm من طرف hanane
» شرب عصير الجريفوت مع بعض الأدوية قد يكون ساما
السبت يونيو 16, 2012 11:45 pm من طرف برهان السيد
» العنب الاحمر يمنع انسداد الشرايين
الثلاثاء فبراير 16, 2010 12:32 am من طرف عاشق أللؤلؤة
» مجموعة كتب لابن عثيمين متجدد
السبت فبراير 13, 2010 3:15 am من طرف مريم الحقيقة
» الخليفه عمر بن الخطاب
السبت فبراير 13, 2010 3:12 am من طرف مريم الحقيقة
» احذروا من هذا الموضوع ..........لا تصدقوا
السبت فبراير 13, 2010 3:04 am من طرف مريم الحقيقة
» البنات زي التفاح
السبت فبراير 13, 2010 2:56 am من طرف مريم الحقيقة
» تناول مربعات الشوكولاتة يخلصك من الاكتئاب
الخميس فبراير 11, 2010 8:24 pm من طرف صقر زوي
» رسالة خاصة الى روحى وعقلى اختى اللى بعاشقها مدمنها
الأربعاء فبراير 10, 2010 11:53 pm من طرف Mr_Sam_Love